Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mendoan Tempe Recipe

The neighbor who just returned from Banyumas, was given a souvenir of tempeh, which usually likes to be the raw material for mendoan (special tempeh, separated by one package). Even though the tempeh is thinly sliced, the difference is that it is the same as Bandung tempeh. Bandung tempeh is usually more crunchy in flour, while Purwokerto's Mendoan is wet, like half-cooked. At that time I never tried, because there are people who sell Purwokerto.

Tempe Mendoan is best dipped in soy sauce in my opinion, the way to make this soy sauce is also very easy, just slice the ingredients and add soy sauce.

So, here's a simple and easy recipe...

Recipe for Tempe Mendoan Soy Sauce
Mama Badar's Kitchen

Mendoan tempeh recipe
(Tempe mendoan)

Cooking time: 20 minutes

Servings: 20 pieces

Mendoan tempe ingredients:

20 pieces of raw tempe mendoan

100 gr wheat flour

50 gr tapioca

2 spring onions

1 tsp coriander grains, coarsely ground

1/2 tsp ground pepper

1/2 tsp mushroom powder broth

100 ml water

sufficient oil

Smooth mendoan tempeh seasoning:

2 cloves of garlic

2 cm turmeric

1/2 tsp salt

Chili sauce, soy sauce:

5 cloves of red onion

7 pieces of red chili

7 tbsp sweet soy sauce

5 tbsp warm water

1 lemon

How to make tempe mendoan:

how to make tempeh mendoan
(how to make tempeh mendoan)
  • Prepare raw tempe mendoan, usually very thin with more yeast intensity.
  • Prepare the coating dough, by mixing the ground spices, flour, water, sliced ​​scallions, and the rest of the spices. Mix well until it forms a thick dough.
  • Put the raw tempe mendoan into the coating flour, mix well.
  • Heat the oil, then add the coated tempeh, fry briefly until golden brown.
  • Prepare the soy sauce: slice the onion and red cayenne pepper, then prepare a container, mix the sliced ​​spices, soy sauce and water, mix well. Finally, I stole the lime juice on it.
Ready to be served, very suitable for snacks in the enemy of the rain, good luck

Apa Saja Bahan Yang Dibutuhkan Untuk Membuat Mendoan

Cara membuat tempe mendoan Langkah-Langkah Membuat Tempe Mendoan Haluskan semua bumbu dasar menggunakan cobek. Campurkan bumbu yang sudah halus dengan tepung terigu. Tambahkan air secara perlahan. Masukkan daun bawang yang sudah dipotong kecil-kecil. Siapkan wajan dan tuangkan minyak secukupnya. More items.•

Langkah Langkah Membuat Tempe Mendoan Banyumas

Cara membuat tempe mendoan Bahan Tempe Mendoan 10 lembar tempe mendoan siap pakai (bisa dibeli di pasar) jika tak ada, bisa gunakan 300 gram tempe yang bagus, iris tipis memanjang jadi 10 iris. 100 gram tepung terigu. 50 gram tepung beas. 25 gram tepung sagu. 3 sendok makan kucai iris. 250 ml air. Minyak secukupnya, untuk menggoreng.

Dimana Dapat Kita Jumpai Makanan Mendoan

Cara membuat tempe mendoan Cara membuat tempe mendoan basah Campur tepung terigu dan tepung beras. Masukkan air, telur, dan bumbu halus. Aduk rata. Panaskan minyak, celupkan tempe ke dalam adonan tepung. Goreng tempe sebentar. Angkat dan tiriskan. Sajikan tempe mendoan hangat bersama cabai rawit hijau dan sambal kecap.

Langkah Pembuatan Mendoan

Cara membuat tempe mendoan Mendoan, merupakan jajanan yang bisa kita jumpai di hampir setiap kota di Indonesia. Namun, Mendoan yang khas ya hanya di Purwokerto. Salah satu wilayah di Purwokerto yang terkenal dengan Mendoannya adalah daerah Sawangan.

Post a Comment for "Mendoan Tempe Recipe"