How to Make Spicy Yellow Spicy Sauce Tutut
![]() |
Picture of Spicy Yellow Spicy Tutut |
TUTUT RECIPES
PREPARATION MATERIALS:
- Soak the tutut overnight, replace the soaking water 2-3 times
- Rub-rub so that the moss attached to the shell of the tutut is clean,
- wash several times until clean
- Cut the back of the shell to remove the dirt, wash again several times until clean
- Ready to cook
- 4 cloves of red onion
- 4 cloves garlic
- 2 spring onions
- 4 cm turmeric
- 3 pecans
- Bay leaf
- Laos
- Lemongrass/lemongrass
- Salt to taste
- Sugar to taste
- 1 liter of water
- Puree the onion, garlic, turmeric, candlenut. Saute until fragrant.
- Enter the clean tutut, stir, add bay leaf, laos, lemongrass.
- Add water, scallions, salt and sugar. Do not cook too long (10-15 minutes only)
- Lift
- Serve.
Knee meat weighs about 4-5 g of the total weight. The calcium content in this food is very high so it is very good for the growth of bones and teeth, especially preventing osteoporosis for the elderly.
In 100 grams of tutut meat contains 64 calories of energy, 11.8 g of protein, 5.3 g of fat, 3 g of carbohydrates, 299.2 g of calcium, 122.5 mg of phosphorus, and 11.7 mg of iron. Not only that, the content of vitamins such as vitamins A, E, niacin and folate is also present in these small animals. So imagine the benefits, vitamin A for eyes, vitamin E for cell regeneration and skin beauty, niacin plays a role in carbohydrate metabolism to produce energy and folic acid is good for pregnant women so that their babies don't have neural tube defects, and many more.
Seeing the high nutritional content, tutut can be an alternative food substitute for chicken, beef, and others. Regarding its own health benefits, tutut is also believed to be able to cure several diseases such as diabetes, ulcers, liver, cholesterol and various other diseases, as long as it is consumed regularly. In fact, there are many people who have proven that back pain can also be overcome by eating tutut.
Apakah Tutut Berbahaya
Tutut adalah Tutut Kaya Protein Keong sawah (Pila ampullacea) adalah sejenis siput air tawar dan mudah dijumpai di sawah, parit, serta danau. Saat musim tanam padi, banyak keong sawah bisa ditemukan karena mereka gemar menyantap tanaman padi muda.
Tutut Makanan Nya Apa
Tutut adalah Sebagai hewan herbivora, tutut bergantung pada tumbuhan air sebagai makanannya. Beberapa jenis tanaman air yang menjadi makanan tutut adalah eceng gondok, ganggang, jamur, dan spons.
Apa Manfaat Tutut
Tutut adalah Tutut atau keong sawah ini terkenal memiliki kandungan omega 3 yang berperan dalam perkembangan otak. Selain itu, kedua asam lemak tersebut juga baik untuk memelihara hormone, kulit, kuku, rambut, mencegah sel rusak, dan meringankan gejala sesak napas.
Apa Tutut Itu
Tutut adalah Tutut sendiri dapat disulap menjadi olahan yang enak, selain itu tutu juga mengandung gizi yang tinggi dan nutrisi yang baik untuk tubuh. Meski demikian, anda tetap harus hati-hati lantaran mengkonsumsi tutut secara berlebihan dapat membahayakan keshatan tubuh.
Apakah Makan Tutut Berbahaya
Tutut makanan Tutut Bisa Berubah jadi Racun Meski gampang dibuat, keong sawah ini bisa membawa bahaya. Kenapa? Ternyata keong sawah biasanya kotor dan penuh lumpur sehingga rawan membawa parasit dan cacing. Keong sawah juga membawa sisa pestisida di tubuhnya sehingga membuatnya beracun.
Bagaimana Cara Makan Tutut
Tutut makanan MANTRA SUKABUMI - Tutut adalah salah satu hewan yang dapat dikonsumsi, kelezatan dagingnya membuat banyak orang menyukainya. Selain dagingnya yang lezat, daging Tutut kaya dengan gizi yang tinggi. Namun begitu, terlalu banyak dan sering mengkonsumsi tutut ternyata tidak baik untuk kesehatan.
Post a Comment for "How to Make Spicy Yellow Spicy Sauce Tutut"